פוקאצ’ה:
1/2 ק”ג קמח שמרים
1/3 כוס שמן זית
1 כף סוכר
1 כפית בהריון מלח
כ- כוס מים (להוסיף בהדרגה)
לפיזור מעל:
50 גרם גבינת פטה
לירקות:
לחתוך לקוביות:
1 זוקיני
1/2 פלפל צהוב
1/2 פלפל אדום
1 פטריית שמפניון טרייה
1 פטריית פורטבלה
1/2 חציל קטן
200 גרם עלי תרד
1/2 בצל אדום
1 עגבנייה
שמן זית
מלח
להכנה:
לפוקאצ’ה:
בקערת מיקסר ללוש את כל מרכיבי הבצק ולהוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל גוש יפה של בצק. להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. ללוש שנית. בשלב הזה אני הכנסתי למקרר ללילה. אהבתי את הבצק שתפח במקרר והיה נעים ונוח לעבודה.
אין חובה. כל שעליכם לעשות להתפיח אותו שוב.
לירקות:
במחבת עם מעט שמן זית, לשים את הבצל. לטגן עד שקיפות. להוסיף את הפלפלים ולטגן יחד. להוסיף את שאר הירקות, פרט לתרד, לערבב ולטגן כ- 5 דקות. להוסיף את התרד ולערבב. להוריד מהגז. להוסיף מלח ולערבב בעדינות.
ובכלל:
1. לחמם תנור לחום 220 מעלות. לרדד עם ידיים משומנות (שמן זית) למלבן צר וארוך. לשמן אותו בעזרת מברשת עם שמן זית. לאפות כ- 18 דקות או עד שהפוקאצ’ה מזהיבה.
2. כשהיא יוצאת מהתנור, לשים עליה ירקות שהכנו מבעוד מועד, לפזר עליה גבינת פטה ולהכניס לתנור ל- 5 דקות נוספות. לאכול חםםםםםםםם. ב ת א בו ן !!!