מצרכים:
כ- 50 עלי גפן (כשאין עלי גפן בשוק ניתן להשתמש בעלי גפן מוחמצים מהסופר ולהרתיח אותם פעמיים-אנחנו מקפיאים בעונה שלא יחסר בחורף)
למילוי:
3 עגבניות בינוניות קצוצות מגורדות על פומפיה גסה
1 בצל קצוץ
צרור כוסברה (בגודל צרור של שוק קצוץ דק דק)
צרור נענע (בגודל צרור של שוק. רק העלים קצוצים דק דק)
כף גדושה *סחוג ירוק (מתכון בהמשך)
חצי כוס שמן זית
2 כפות אבקת מרק
1 כף פפריקה אדומה
1/4 כפית מלח לימון
1 וחצי כוסות אורז שטוף
6 שיני שום כתושות
מעט מלח
לרוטב:
1 כף אבקת מרק
3 כפות שמן זית
1 כף רסק עגבניות
מים-לפי הצורך
ולעבודה:
1. לערבב את כל חומרי המלית היטב.
2. ממלאים את עלי הגפן בצד החלק שלהם (לא המפוספס) מהכיוון הצר לכיוון החלק הרחב ומגלגלים. מסדרים בסיר אחד ליד השני.
3. מכסים במים עד גובה עלי הגפן. מוסיפים כף אבקת מרק + 3 כפות שמן זית + כף רסק עגבניות.
4. מבשלים על אש קטנה עד שירתח ועוד 10 דקות. שמים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך שעה וחצי.
והבונוס במתכון:
*סחוג ירוק
למצרכים:
2 צרורות כוסברה (בגודל צרור של שוק)
4 ראשי שום
פלפל חריף לפי הטעם
כפית כמון
2 כפות פפריקה גדושות
חצי כפית מלח לימון
מלח
1/4 כפית פלפל שחור.
לטחון הכל במג'ימיקס. ניתן לשמור בצנצנות במקרר או במקפיא.
סרטון למתכון: