לבצק: מתאים ל- 2 עוגות
1 ק”ג קמח
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 חב’ שמרית
1+3/4 כוסות מים
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
למילוי:
1 גבינת כנען או טוברוג (500 גרם)
1 קופסת קוטג’
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח
2 חלמונים
2 סוכר וניל
תמצית וניל
קליפת מגורדת מלימון.
לפיזור:
300 גרם פירות יער
אבקת סוכר
להכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק. להתפיח שעה בערך או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
לערבב את חומרי המילוי (אני אוהבת לטעום את המילוי אם הוא מספיק מתוק. עושה זאת בדר”כ לפני תוספת הביצים והקמח), להניח במקרר עד לשימוש.
לחלק את הבצק לשניים, לרדד בעזרת מערוך על משטח מקומח ולמרוח גבינה. לפזר מעליה פירות יער.
לגלגל אותה לצורת רולדה. לחתוך אותה לשניים באמצע כך שיהיו שני קצוות חשופים. לקלוע את שניהם אחד בשני כשהצד החשוף כלפי מעלה.
לשמן תבנית עגולה עם חור בתרסיס שמן ולשים את הרולדה שקיבלנו בתבנית.
להתפיח עד שהעוגה מכפילה את עצמה בגודל. (בערך שעה-שעה וחצי).
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות – 25 דקות – להשתדל להניח בחלק הקרוב יותר לתחתית התנור כדי שתחתית העוגה תהיה אפויה היטב.