למצרכים:
בצק:
2.5 כוסות קמח תופח
300 גרם חמאה
6 כפות מים (אני שמתי שמנת מתוקה במקום מים)
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל איכותית
למלית שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס חלב
100 גרם חמאה
2 כפות קוניאק
2 חלמונים
2 כפות קמח
4 חלבונים
להכנה:
1. ללוש את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד איחוד. לקרר את הבצק שעתיים.
2. לחלק את הבצק לשניים ולרדד בגודל התבנית שני עיגולים (בעזרת מערוך) על גבי משטח מקומח כל חלק של בצק.
3. להניח חלק 1 עכל תחתית תבנית משומנת.
4. להכנת המילוי: לשים בסיר קטן שוקולד מריר, קקאו, סוכר וחלב. להמיס יחד עד שאין גושים של שוקולד. להוסיף חמאה, קוניאק 2 חלמונים ואת הקמח. לערבב היטב.
5. להקציף את 4 החלבונים שנותרו ולערבב עם המילוי בתנועות קיפול בעזרת לקקן.
6. לשים את המלית על גבי התחתית שהכנו מבעוד מועד ולסגור את המלית עם משטח הבצק שנותר.
7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 40 ד’.
8. לצנן היטב ולבזוק אבקת סוכר מעל.
9. לשמור את העוגה בקרור. היא פשוט……מושלמת…