לבצק:
150 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל איכותית
60 גרם שקדים טחונים דק
160 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
למלית השזיפים:
1 ק"ג שזיפים אדומים רכים – מומלץ מזן סנטה רוזה חתוכים גס או מזן שגיב
2 כפות פירורי לחם
לציפוי:
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
להכנה:
לעבד את כל מצרכי הבצק, עד קבלת בצק אחיד.
לחלק את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש להקפיא ואת היתרה להעביר לתבנית אפייה משומנת ולשטח באופן אחיד.
לפזר מעל הבצק את הפירורי לחם ומעל את חתיכות השזיפים.
ולאפות בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות.
להקציף חלבונים עם הסוכר. להוציא את התבנית מהתנור ולמרוח את הקצף מעל השזיפים.
בעזרת פומפייה גסה לגרד בצק ששמנו מבעוד מועד במקפיא.
לאפות 15 דקות נוספות.