למצרכים:
לעוגה:
200 גרם חמאה (או מחמאה לקבלת עוגה פרווה)
200 גרם שוקולד
200 גרם סוכר
200 גרם שקדים מולבנים טחונים
6 ביצים
2 כפות תמצית רום
לגאנש:
200 גרם שוקולד מריר
1 קופסה שמנת מתוקה (250 מ”ל) (או שמנת ריץ’ לקבלת מתכון פרווה)
לקצפת:
1 שמנת מתוקה (או שמנת ריץ’ לקבלת מתכון פרווה)
3 כפות סוכר
לעיטור:
קקאו
להכנה:
1. להמיס במיקרוגל חמאה יחד עם שוקולד. לערבב את שניהם עד שיתאחדו.
2. להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד שהבלילה תתפח ותהיה בהירה.
3. להוסיף את השוקולד לבלילת הביצים ולערבב עוד 3-4 סיבובים עד איחוד.
4. להוסיף את הרום ואבקת השקדים ולקפל לשוקולד.
5. להעביר לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות. לקרר היטב רצוי 3 שעות במקרר.
לגאנש:
להמיס במיקרוגל שמנת עם שוקולד ולערבב עד שיתאחדו. לקרר היטב עד שיהיה ניתן לזלף את הגאנש עם שק זילוף – רצוי לילה.
לקצפת:
להקציף את השמנת עם הסוכר עד שתתיצב.
*** לזלף את הגאנש והקצפת על העוגה, לעטר עם אבקת קקאו ו….. לשים במקרר לקירור וייצוב.