למצרכים: תבנית 24
5 ביצים
200 ג' חמאה (או מחמאה לעוגת פרווה)
200 ג' שוקולד מריר
1 כוס חלב (או מים לעוגת פרווה)
1.5 כוסות סוכר
4 כפות קקאו
1 חב' קמח תופח כשר לפסח
2 כפות רום
לציפוי:
1 שמנת מתוקה (אפשר צמחית לעוגת פרווה)
2 כפות סוכר
1 חב' אינסטנט פודינג ווניל
פירות טריים לקישוט
להכנה:
להניח בסיר קטן על הגז חלב+קקאו+שוקולד+1 כוס סוכר, להמיס עד שמתקבל קרם חלק.
להוריד מהגז ולהוסיף את החמאה. לערבב.
להפריד חלבונים וחלמונים.
את החלמונים להוסיף לבלילת השוקולד. להוסיף את הרום. את החלבונים להקציף עם חצי כוס סוכר.
לערבב את השוקולד עם הקמח, עד שלא יהיו גושים.
לערבב בעטיפה את הקצף עם השוקולד.
להעביר לתבנית אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 40-45 ד'.
לקרר היטב.
להקציף את השמנת עם הסוכר והאינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה.
למרוח שכבה של קרם דקה על העוגה, לזלף ולעטר את העוגה.
לחתוך פירות ולהניח על העוגה.
חג שמח!