מצרכים:
לבלילה:
400 גרם גבינת ריקוטה
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
5 כפות קורנפלור
1 חב’ קמח אסם – כשר לפסח
1 כפית תמצית וניל איכותית
לתפוחים:
3 תפוחים (אני אוהבת את הפינק ליידי) פרוסים דק
סוכר חום
אבקת סוכר
להכנה:
1. לערבב בקערה בעזרת מטרפה את כל המצרכים של הבלילה. לערבב היטב עד שלא יהיו גושים והעיסה תהיה חלקה.
2. להעביר לתבנית אפיה משומנת, לסדר מעל את התפוחים הפרוסים, לפזר סוכר חום ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
******* טיפ: על מנת לתת לעוגה, נכון יותר לתפוחים מראה מוזהב, בזקתי אבקת סוכר והשחמתי בעזרת ברנר. היתן להשחים גם בתנור גריל עליון, עד שהתפוחים מזהיבים.
נפלא לאכול עם גלידת ווניל, נפלא לאכול סתם כך או כקינוח נפלא אחרי ארוחת חג.
בתאבון וחג שמח