קיבלתי לנסות מוצר חדש של תנובה מיוחד לשבועות. מלית גבינה למאפים. המלית כבר מוכנה ואין צורך להוסיף אליה דבר פרט למלח-אם המאפה מלוח או סוכר-אם המאפה מתוק.
המוצר מעולה! חוסך זמן והרבה מפח נפש לאוהבי הבורקס שבעת האפייה המילוי נוזל מהמאפה או לחילופין לא נשאר מילוי כי כל הנוזלים נעלמים ואיתם נפח המלית. אהבתי את המוצר, הוא נוח לשימוש, נוח לאפיה, טעים ופרקטי מאוד. ממליצה בחום!
היות והמוצר מאוד יציב ונוח, החלטתי להכין איתו עוגה בשכבות:
למצרכים:
1 חב’ בצק עלים
6 קישואים פרוסים לפרוסות בעובי 2 מ”מ
1 קופסת מלית גבינה – של תנובה
2 שיני שום
4 כפות שמיר קצוץ דק
שמן זית
בצל גדול
מלח
מעל:
ביצה טרופה
קצח
להכנה:
1. במחבת גדולה לחמם שמן זית. להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה. להוסיף את פרוסות הקישואים ולערבב.
2. לטגן יחד עד שהקישואים מעט מזהיבים, מעט מתרככים (לא יותר מדי שלא יהיו מחית, שישמרו על צורתם) להוסיף מלח ולהוריד מהאש. לצנן היטב.
3. לערבב בקערה את הגבינה, כפית מלח, שום ושמיר קצוץ.
4. לשמן תבנית עגולה של קיש (רצוי שתהיה גבוהה). לפרוס בתוכה את הבצק עלים כשמשאירים שוליים מחוץ לתבנית.
5. למרוח שכבה ראשונה של גבינה. מעליה לפזר את הקישואים.
6. לכסות בעזרת שולי הבצק את המאפה כלפי פנים. למרוח את השוליים בביצה טרופה ולפזר מעל קצח.
7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-25 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
8. ניתן לעטר את המאפה בעלי שמיר .
בתאבון!