למצרכים:
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
4 ביצים
175 גרם שקדים מולבנים טחונים
250 גרם פירה קר (לבשל תפוחי אדמה במים ולסנן)
1 שקית אבקת אפיה
זסט (גרידה) מ-3 לימונים
לרוטב:
1 לימון
4 כפיות אבקת סוכר
לקרם המסקרפונה:
1 חב’ מסקרפונה (השתמשתי בשל גד)
4 כפות סוכר
1 שמנת מתוקה (250 מ”ל)
להכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה לערבל חמאה וסוכר עד שמקבלים קרם בהיר. מוסיפים את הביצים אחת אחת עם מרווחים של 2 דקות בין הוספה להוספה.
2. להוסיף לקערת המיקסר את השקדים, הפירה, אבקת אפיה והזסט של הלימונים. לערבל יחד עוד 2-3 סיבובים עד שהכל יתאחד.
3. להעביר לתבנית אפיה משומנת.
4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ- 40 דקות.
5. לסחוט 1 לימון ולהוסיף 4 כפיות אבקת סוכר. אחרי שהעוגה יצאה מהתנור להמתין 10 דקות לשפוך עליה את הרוטב בעדינות בעזרת כפית. לקרר את העוגה היטב.
6. במיקסר להקציף את כל חומרי הקרם עד שיתקשה.
7. בעזרת שק זילוף לזלף על העוגה את הקרם, לעטר עם תותים טריים יש לכם את העוגה הכי טעימה והכי מושלמת לחג. חג שמח!!!