למצרכים: (תבנית 22)
בסיס:
100 גרם חמאה מומסת במיקרו
1 כוס שיבולת שועל אינסטנט
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
מעל:
3 כפות ריבת משמש
למלית:
7 תפוחים מקולפים חתוכים לקוביות
3 כפות סוכר חום
50 גרם צימוקים בהירים
1 כפית קינמון
לציפוי:
100 גרם חמאה רכה (1/2 שעה על השיש)
1/2 כוס קמח תופח
100 גרם שיבולת שועל (לא אינסטנט – שלמה)
100 גרם סוכר חום
50 גרם אגוזי פקאן
1 כפית קינמון
להכנה:
1. לשים בקערה את כל רכיבי הבסיס ולערבב היטב. לשמן תבנית אפיה להעביר את בלילת הבסיס לתבנית וליישר ביד על מנת שכל הבסיס יקבל אותו גובה וגם יתאחד תוך כדי.
2. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך רבע שעה.
3. להוציא מהתנור ולמרוח 3 כפות ריבת משמש.
4. בקערה להניח את קוביות התפוחים ולהוסיף את שאר חומרי מלית התפוחים כפי המצוין לעיל. לערבב היטב.
5. לשפוך את מלית התפוחים על שכבת הריבה.
5. במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל חומרי הציפוי יחד (למעט האגוזים) ולהפעיל את המיקסר עד שרואים שהתערובת פירורית. לשים לב לא לערבב יתר על המידה בכדי לא לקבל בצק. להוסיף את האגוזים ולתת עוד ערבול קל.
6. לשפוך על התפוחים ולישר שהציפוי יהיה אחיד על גבי שכבת התפוחים.
7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.