לתחתית: (תבנית 24″)
שרוול של ביסקוויט פתי בר שוקולד
100 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה:
400 גרם שוקולד לבן מומס
2.5 קופסאות של גבינת שמנת (סה”כ 500 גרם גבינה)
2 ביצים
כפית תמצית ווניל איכותית או תוכן של מקל ווניל (עדיף)
*** לאוהבים מתוק במיוחד – להוסיף 2 כפות גדושות סוכר (אני לא הוספתי וזה היה מעולה לדעתי!)
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה
להכנה:
1. לטחון את הפתי במג’ימיקס ולערבב עם החמאה. להעביר לתבנית אפייה, להדק היטב ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 7 דקות.
2. לערבב את כל חומרי המלית בעזרת מטרפה. לצקת על התחתית האפויה ולאפות 35 דקות. העוגה נראית ומרגישה רוטטת. היא זהובה ובשוליים קשה יותר זה בסדר גמור! לצנן במקרר לפחות 3 שעות.
3. להמיס במיקרו שמנת מתוקה ושוקולד מריר. לערבב עד שיהיה הומוגני. לשפוך על העוגה ולהעביר לקירור שוב.
4. לאחר הצינון, ניתן לעטר לפי יציר דמיונכם.