לתחתית:
2.5 כוסות ביסקוויטים מפוררים
100 גרם חמאה
להמיס את החמאה במיקרו, לערבב עם הביסקוויטים ולהניח בתבנית אפיה עגולה בגודל 24-26. להדק היטב לתבנית.
לעוגה:
500 גרם גבינה 9% (אפשר גם עם שמנות יותר)
400 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)
180 גרם סוכר
50 גרם קמח
2 ביצים
גרידת לימון (לא לוותר)
תמצית וניל או מקל וניל או ונילין
לערבב את הכל היטב. ולצקת על תחתית הביסקוויטים.
להניח את התבנית העגולה בתבנית גדולה יותר ולצקת סביבה מים. האפייה תהיה בתוך אמבט המים – בן מארי. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות 40 דקות
לפני שהעוגה יוצאת מהתנור, להכין קערה עם 2 שמנת חמוצה ו-3 כפות סוכר (אם רוצים יותר מתוק אפשר) ולשפוך על העוגה בעודה חמה (איך שיצאה מהתנור).
לקרר. את העוגה אוכלים אחרי שעמדה מספר שעות אז היא מתייצבת.
אחרי שהעוגה קרה, לפרוס תותים, לסדר יפה על העוגה. להכין ג’לי בטעם תות (לפי הוראות ההכנה שעל האריזה) לקרר מעט – שלא יהיה רותח, לשפוך על התותים ולשים לקרור במקרר.
בואו איתי ונכין ביחד את העוגה:
אם לא תספרו שאתם הכנתם יהיו בטוחים שהעוגה נקנתה בקונדיטוריה איכותית!