למצרכים: (תבנית גודל 24)
125 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
3 כפות קקאו
1/2 כוס קמח תופח (בפסח לשים במקום – קמח תופח של אוסם המתאים לפסח)
1 כפית תמצית וניל איכותית
לשכבת הגבינה:
450 גרם גבינת שמנת
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
300 גרם שוקולד לבן מומס
1 כפית תמצית וניל איכותית
לגאנש (לציפוי):
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
לעיטור:
טראפלס / מקופלת
להכנת התחתית:
1. להמיס את השוקולד והחמאה במיקרו ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה והומוגנית.
2. להקציף את הביצים השלמות עם הסוכר למשך כ-5 דקות, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
3. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את השוקולד תוך כדי. לערבל עד איחוד. להוסיף את הוניל.
4. לנפות בקערה את הקמח והקקאו ולערבל הכל עד איחוד.
5. להעביר לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שהבראוניז מוכנים (השוליים מתקשים והמרכז מעט רך יותר).
להכנת שכבת הגבינה:
1. להמיס את השוקולד במיקרו בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב בין לבין (זהירות! השוקולד הלבן מטבעו נשרף מהר לכן חשוב להיות קשובים).
2. בקערה לערבב את הגבינה, השמנת החמוצה, הביצים והווניל היטב בעזרת מטרפה.
3. להוסיף את השוקולד הלבן ולערבב עד איחוד מוחלט.
4. לשפוך על שכבת הבראוניז ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 45 דקות. במרכז היא מעט רוטטת אבל לא לדאוג, היא מוכנה.
5. לצנן שעתיים במקרר.
להכנת הגאנש:
1. להמיס במיקרו את השוקולד והשמנת. לערבב עד קבלת קרם חלק.
2. לשפוך על העוגה ולקרר לפני העיטור וההגשה.
3. להעביר לצלחת הגשה ולעטר כיד הדמיון הטובה.
ב ה צ ל ח ה !