מצרכים לבצק:
300 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 ביצה
450 גרם קמח תופח
4 כפות שקדים מולבנים גרוסים דק (לא אבקת שקדים)
2 כפיות תמצית וניל
מצרכים לגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
500 גרם שמנת חמוצה (אריזה גדולה)
250 גרם סוכר
גרידת לימון (מ- 1 לימון)
3 כפיות תמצית וניל
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
3 כפות קורנפלור
1 קופסת אפרסקים משומרים (כן!!! רק משומרים) מסוננים מהנוזל וחתוכים לפרוסות
להכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק (למעט השקדים) בקערת המיקסר עם וו גיטרה ולעבד עד לקבלת בצק נוח לעבודה. לקרר שעתיים במקרר.
2. לחלק את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש לשים במקפיא.
3. לשמן תבנית אפיה ולשטח בה את הבצק (השני שליש). לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.
4. בקערה לשים את כל חומרי המלית ולערבב היטב שלא יהיו גושים!
5. לפזר את פרוסות האפרסקים על התחתית האפויה ומעל לשפוך את המלית גבינה.
6. להוציא מהמקפיא את השליש בצק הנותר ולגרד על פומפייה גסה את הבצק.
7. לפזר מעל את השקדים הגרוסים ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
8. לצנן היטב. לפזר מעל אבקת סוכר. לקרר לפני ההגשה – אין יותר נחמה גדולה מזו!