אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר

עוגת גבינה עם אפרסקים ושטרויזל

25 במאי 2019 10:29

מצרכים לבצק:

300 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

2 סוכר וניל

1 ביצה

450 גרם קמח תופח

4 כפות שקדים מולבנים גרוסים דק (לא אבקת שקדים)

2 כפיות תמצית וניל

מצרכים לגבינה:

750 גרם גבינה לבנה 5%

500 גרם שמנת חמוצה (אריזה גדולה)

250 גרם סוכר

גרידת לימון (מ- 1 לימון)

3 כפיות תמצית וניל

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

3 כפות קורנפלור

1 קופסת אפרסקים משומרים (כן!!! רק משומרים) מסוננים מהנוזל וחתוכים לפרוסות

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק (למעט השקדים) בקערת המיקסר עם וו גיטרה ולעבד עד לקבלת בצק נוח לעבודה. לקרר שעתיים במקרר.

2. לחלק את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש לשים במקפיא.

3. לשמן תבנית אפיה ולשטח בה את הבצק (השני שליש). לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

4. בקערה לשים את כל חומרי המלית ולערבב היטב שלא יהיו גושים!

DSC_0150

DSC_0154

5. לפזר את פרוסות האפרסקים על התחתית האפויה ומעל לשפוך את המלית גבינה.

DSC_0149

DSC_0157

DSC_0158

DSC_0160

6. להוציא מהמקפיא את השליש בצק הנותר ולגרד על פומפייה גסה את הבצק.

DSC_0165

7. לפזר מעל את השקדים הגרוסים ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.

DSC_0178

8. לצנן היטב. לפזר מעל אבקת סוכר. לקרר לפני ההגשה – אין יותר נחמה גדולה מזו!

פורסם ב: אינדקס מתכונים, חגים, מנות בצ'יק צ'ק, עוגות ועוגיות, שבועות תגיות: אלונה זוהר כשאוכל ואהבה נפגשים, אפרסקים, גבינה, מהיר, מיוחד, מתכון, עוגה, עוגת, שבועות, שטרויזל, שקדים
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס