מצרכים: (תבנית 25X25)
לתחתית:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
300 גרם קמח
1 כפית תמצית וניל איכותית
למלית גבינה:
900 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
4 ביצים
1 חב’ אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס קמח
1 כפית תמצית וניל איכותית
דובדבנים מגולענים (אני השתמשתי בקפואים – מצויין)
לשטרויזל:
150 גרם סוכר
150 גרם חמאה
150 גרם קמח
1 כפית תמצית וניל איכותית
להכנה:
1. להכנת התחתית: לשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והביצה. לעבד עד שלא נשארים גושי חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד עד איחוד וקבלת גוש בצק. לרדד ולשטח בתבנית אפייה וליישר את הבצק.
2. להכנת המלית: לערבב בעזרת מטרפה את כל המצרכים (פרט לדובדבנים) עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים.
3. לצקת את מלית הגבינה על הבצק. ולפזר מעל דובדבנים.
4. להכנת השטרויזל: במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל המצרכים ולעבד עד קבלת תערובת פירורית. לא לעבד יותר מכך שלא יתקבל גוש בצק. אנחנו רוצים את התערובת הפירורית.
5. לפזר מעל הדובדבנים את הפירורים. 6. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות. 7. לבזוק אבקת סוכר ו….. ב ת י א ב ו ן!