אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר

עוגת גבינה אוריאו

25 במאי 2019 10:47

לתחתית:

5 חבילות אוריאו גרוסות במעבד מזון (בכל חבילה יש 4 יח’ של עוגיות – סה”כ 20 עוגיות)

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

500 סמ”ק שמנת מתוקה

1 איסטנט פודינג וניל (80 גרם)

1 כוס סוכר

4 גבינות סימפוניה (בטעם טבעי)

1 מקל וניל

14 גרם ג’לטין (חבילה)

70 סמ”ק חלב

5 חבילות אוריאו (20 עוגיות) כתושות עם פטיש שניצל – חשוב לא לגרוס אלא להשאיר חתיכות גדולות יחסית

לציפוי:

250 סמ”ק שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר

לקישוט:

250 סמ”ק שמנת מתוקה

3 כפות איסטנט פודינג וניל

1 כף סוכר

עוגיות אוריאו (לפי כמות הקישוטים שתבצעו)

להכנה:

1. לשים בתבנית שקף (מסביבה). זאת על מנת לקבל עוגה מושלמת ועל מנת שנוכל לחלץ אותה מהתבנית ביתר קלות.

2. לערבב את החומרים של הבסיס, החמאה והעוגיות הגרוסות. ליישר היטב ולדחוס כך שנקבל שכבה ישרה ואחידה. לשים בהקפאה 30 דקות.

3. לשים את הג’לטין עם החלב בקערה (שמתאימה לחימום במיקרו) ולהניח ל- 10 דקות.

4. להקציף את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט פודינג וניל ותכולת מקל וניל לקצפת קשה יציבה.

5. להוסיף את הגבינות ולהפעיל את המיקסר לעוד כמה סיבובים – עד שהכל יהיה אחיד ויציב.

6. להמיס את הג’לטין והחלב במיקרוגל, לערבב שלא יהיו גושים.

7. להעביר רבע מכמות הקצפת לקערת הג’לטין ולערבב (רצוי עם מטרפה)

8. להעביר את תכולת הקערה עם הג’לטין לקערת הקצפת ולערבב יחד עד איחוד.

9. להוסיף את שברי האוריאו הכתוש ולערבב.

DSC_0942

10. לצקת על התחתית וליישר. להניח במקפיא 6 שעות-לילה. חשוב על מנת לקבל גימור מושלם!

11.להכין את הציפוי: להמיס את השוקולד והשמנת במיקרו ולערבב היטב עד איחוד.

12. להוציא את העוגה מהמקפיא, לחלץ אותה מהתבנית, לשים על תחתית קשיחה, להוציא את השקף.

13. בעזרת מצקת לשפוך את השוקולד על בחלקה העליון, כך שיירדו נטיפים של שוקולד על שולי העוגה.

14. לקרר חצי שעה.

15. לקישוט: לשים את השמנת, הסוכר והאינסטנט פודינג וניל במיקסר ולהקציף עד שנקבל קצפת יציבה.

16. להעביר לשק זילוף (עם צנתר משונן) ולעטר את העוגה. לתקוע בכל עיטור עוגיית אוריאו.

פורסם ב: אינדקס מתכונים, חגים, עוגות ועוגיות, שבועות תגיות: אוריאו, אלונה זוהר, גבינה, טעימה, כשאוכל ואהבה נפגשים, ללא אפיה, מיוחדת, מתכון, מתכונים, עוגה, עוגת, קרה, שבועות
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס