אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
עוגיות שלג

עוגיות שלג

14 במרץ 2024 10:22

אי אפשר שלא להתמלא בתחושת סיפוק ואושר כשרואים את העוגיות הללו יוצאות מהתנור. לפני רגע היו שחורות, דקה אחרי לבנות ובדקה הבאה חצי חצי. כשהכנתי את העוגיות הללו לשבת אמרה לי מיכל בתי: "אמא, צריך לזרוק את העוגיות שוקולד… למה? עניתי בתימהון… כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן ענתה"….. זו הצרה היחידה איתן – אי אפשר להפסיק לאכול אותן.

למצרכים:

480 גרם שוקולד מריר (5 חבילות פחות שורה)

80 סמ"ק שמן

240 גרם סוכר

6 ביצים

450 גרם קמח תופח

2 כפיות תמצית וניל

קורט מלח

300 גרם אבקת סוכר לגלגול העוגיות

להכנה:

1. להמיס בקערה גדולה את השוקולד. לצנן אותו לטמפ' החדר.

2. להוסיף אליו את השמן ולערבב.

3. להוסיף לשוקולד והשמן את הסוכר ולערבב. להוסיף את הביצים, הקמח, המלח והווניל ולערבב היטב עד אחידות מושלמת.

4. להניח את הקערה במקרר ל-3-4 שעות. הבלילה תתקשה וזה חשוב מאוד!

5. לכדרר כדורים קטנים (בקוטר של 4 ס"מ בערך) היות והם תופחים…. לא לעשות אותם מפלצתיים, אלא קטנים ועדינים.

6. לשים אבקת סוכר בקערה ולתוכה להעביר את כדורי השוקולד. לגלגל אותם היטב בתוך אבקת הסוכר עד שיהיו לבנים לחלוטין.

7. להניח את הכדורים במרווחים אחד מהשני בתבנית עם נייר אפיה.

8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.

איזה אושר, תענוג ממש לראות את הר הגעש הלבן הזה…. לצנן היטב ולשים בקופסא אטומה (אם יישאר בכלל…)

את העוגיות הללו הייתי מכינה אצלי בקונדיטוריה והן היו הכי אהובות על הלקוחות. גם ילדיי שלי מכורים לטעם העוגיות הנפלאות הללו…

 

 

פורסם ב: כללי, מאפים, מתוקים, עוגיות תגיות: וניל, עוגיות, עוגיות מושלמות, עוגיות פיצוץ, עוגיות שוקולד, עוגיות שלג, שוקולד
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס