עוגיות פלורנטין
עוגיות דקיקות כתחרה של שקדים פרוסים, ממכרות בטעמן.
למצרכים:
200 גרם סוכר
125 סמ"ק שמנת מתוקה
1/2 כוס דבש
50 גרם חמאה
2 כפות לימון/תפוז מגורר (לא לוותר)
תמצית וניל
3 כפות קמח
450 גרם שקדים פרוסים
להכנה:
1. לשים בסיר את כל הרכיבים למעט הקמח והשקדים ומבשלים הכל עד שנראה אחיד. להסיר מהאש ולהוסיף את הקמח והשקדים.
2. להניח בתבנית אפיה במרחקים גדולים אחד מהשני בכל פעם כף מהעיסה- רצוי ללא הרבה נוזל מהסיר….
3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 5-6 דקות. לחכות לקירור מלא לפני נגיעה בעוגיה. לשמור בקופסה אטומה עם נייר מפריד בין שכבה לשכבה.