מצרכים לכ- 20 עוגיות:
100 גרם חמאה קרה חתוכה
3/4 כוס סוכר
כוס ורבע קמח
1/3 כוס קקאו
רבע כפית מלח
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
1 ביצה
לקרם:
50 גרם חמאה רכה
כוס ושליש אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
- במיקסר עם וו לישה ללוש חמאה, סוכר, קמח, קקאו, מלח, סודה לשתייה ואבקת אפיה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- להוסיף ביצה ותמצית וניל ולעבד לבצק.
- בעזרת כפית יוצרים כדורים קטנים ומשטחים אותם
- מסדרים במרווחים על נייר אפיה.
- מצננים את העוגיות 10 דקות במקפיא ובינתיים מחממים תנור ל- 175 מעלות
- אופים את העוגיות 7-9 דקות עד שהן מתייצבות ועדיין מעט רכות במרכז.
- מצננים אותן היטב.
- במיקסר עם וו גיטרה לעבד את החמאה, אבקת סוכר ווניל ולעבד יחד כ-3 דקות עד שנוצר קרם.
- למלא כל 2 עוגיות באמצע עם קרם בעזרת כפית והכי חשוב – להחביא מכולם!!!