מצרכים לבצק:
1 ק”ג קמח עם שמרים (או 1 ק”ג קמח + 2.5 כפות שמרים יבשים)
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
40 סמ”ק שמן זית (כ- 4 כפות)
400-450 סמ”ק מים פושרים
המצרכים למילוי (אופציות):
מילוי גבינה עם בצל ירוק
1 גבינת טוב טעם
1/2 קוביית גבינה בולגרית
בצל ירוק גדול חתוך לפרוסות דקות
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
מילוי בצל רוקפור:
1 בצל אדום קצוץ
שמן זית
50 גרם רוקפור (לפורר ביד)
מילוי עגבניות מוצרלה:
100 גרם מוצרלה מגורדת
עלים מגבעול של בזיליקום
רוטב עגבניות
לפיזור מעל:
שמן זית
גרעיני דלעת/זרעי פשתן, פרג, שומשום, בצל קצוץ, מלח גס, אורגנו יבש
להכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולעבד את הבצק למשך 5 דקות. להניח במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.
2. להניח את הבצק על משטח מקומח ולחלק אותו ל-4.
3. לרדד בעזרת מערוך כל חלק לצורה צרה ומאורכת
4. לפזר את המילוי באופן הבא:
מילוי בצל רוקפור: לפזר בצל קצוץ, עליו לטפטף שמן זית ולפזר חתיכות רוקפור
מילוי גבינה ובצל ירוק: לערבב את כל הרכיבים היטב. לעשות מהמילוי נקניק ארוך ולהניח על הבצק בצד הקרוב אלינו
מילוי עגבניות מוצרלה: למרוח רוטב עגבניות, לפזר מוצרלה ועלי בזיליקום
לגלגל כל חלק לצורה של ספירלה כאשר בכל פעם את הקצה הסופי לשים מתחת לספירלה.
למרוח כל ספירלה בשמן זית בעזרת מברשת ולפזר מעל תוספת שאתם בוחרים. לאפות את הספירלות חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.