חשוב מאוד לדעת ולהבין שכשמכינים פסטה לעולם הרוטב יחכה לספגטי ולא הספגטי לרוטב. את הספגטי מכינים ברגע האחרון ואז מצרפים אותו לרוטב, במקרה זה לרוטב עם כדורי הבשר.
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (רצוי עם מעט שומן, אם הבשר איננו שמן דיו, להוסיף שליש כוס שמן זית לבלילה)
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מוסקט
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
2 כפיות שום כתוש
3 כפות שמן זית
1 ק"ג עגבניות טריות קלופות ומגורדות על פומפיה (או במעבד מזון)
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1.5 כוסות של מים רותחים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
לספגטי:
1 חב' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן
להכנה:
1. לערבב את כל מרכיבי הקציצות היטב, ללוש את הבשר עד שהכל יתאחד. להכין קציצות ולהניח על משטח עבודה.
2. הסיר שטוח וגדול לטגן בצל עד שקיפות. להוסיף את השום ולטגן יחד
3. להוסיף את העגבניות ולערבב. להוסיף את רסק העגבניות, המים והתבלינים ולערבב יחד. אחרי הרתיחה להנמיך את האש ולבשל 10 דקות.
4. להעביר את הקציצות לתוך הרוטב ולבשל יחד 40 דקות.
5. להניח את הספגטי בצלחת, לשפוך עליו רוטב, לערבב היטב, לשים מעל הספגטי קציצות ולאכול. נפלא.