למצרכים:
1 חבילת בצק עלים
600 גרם פילה סלמון מופשר ללא העור
1/2 בקבוק סילאן חריף מתוק – תמר כנרת
עלים ב-4 ענפים של טימין
3/4 כוס פירורי לחם
גרידה מחצי לימון
שן שום כתושה
מלח
פלפל
למריחה מעל:
1 ביצה
1 כפית סילאן חריף-מתוק
אופן ההכנה:
- להניח את הדג בקערה, לבזוק מעליו סילאן משני צדדיו, לצפות אותו היטב משני צדדיו. לסגור את הקערה ולהניח במקרר לחצי שעה.
- להניח נייר אפיה על תבנית אפיה. לחתוך את הבצק לשניים ולהניח חלק ראשון על התבנית.
- לפזר על הבצק פירורי לחם, שכבה דקה. להוריד שאריות רוטב מהסלמון ולהניח את אותו על הפירורי לחם.
- לפזר מעליו טימין, גרידת לימון, למרוח שן שום, לפזר מלח, פלפל, ועוד שכבה של פירורי לחם.
- לסגור עם החלק השני של הבצק את הדג. לסגור היטב.
- לחתוך את הדג, בצורה של דג, להשתמש בשאריות הבצק לקישוט. לעשות סנפירים וקשקשים בעזרת סכין. לקשט את הדג.
- לטרוף בקערה ביצה וכפית סילאן חריף מתוק. לערבב ולמרוח על הדג בעזרת מברשת.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלו למשך כ- 15 דקות.
למתכון המצולם: