לעוגה:
3 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 כוס קקאו
2.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מים
חצי בקבוקון תמצית וניל
לקרם:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה
סוכריות לקישוט – לא חובה 🙂
להכנה:
לשים בקערה ביצים, סוכר ושמן ולערבב היטב בעזרת מטרפה.
להוסיף את המים והווניל ולערבב.
להוסיף את הקמח, הקקאו והאבקת אפיה ולערבב עד שלא יהיו גושים.
לשמן מחבת בעזרת מברשת. להניח מעל נייר אפיה ומעל לצקת את הבלילה של העוגה.
מעל הבלילה להניח נייר אפיה נוסף ולסגור את המחבת עם מכסה.
לבשל על הגז 20 דקות על חום נמוך. להפוך את העוגה על צלחת ולהחזיר למחבת על הצד ההפוך לעוד 10 דקות.
להעביר לצלחת הגשה ולהוריד את הניירות אפיה.
להמיס במיקרו את השמנת והשוקולד ולערבב עד שהקרם יהיה הומוגני.
לשפוך על העוגה ולפזר סוכריות (אם רוצים).
בואו איתי, למטבח שלי ונכין ביחד עוגה במחבת: