לבצק:
2 כוסות ג’רישה מושרים בהרבה מים (עד שיתנפחו ויתרככו)
4 כוסות סולת
חצי כוס שמן
מלח
בקערה (אפשר גם במיקסר) שמים ג’רישה מסוננת היטב וסחוטה מהמים ואת שאר המצרכים. לשים ומעבדים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
למילוי:
1/2 ק”ג בשר טחון
בצל קצוץ דק
תבלינים
שמן לטיגון
מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו היטב. מוסיפים תבלינים (אבקת מרק, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח) ומקררים היטב.
אחרי שהבשר התקרר:
לוקחים כדור בצק (בגודל כדור פינג פונג) ומשטחים אותו בכף היד. שמים בתוכו כף מהמילוי וסוגרים היטב. כך עושים את כל כדורי הקובה. אם מתקשים לעבוד עם הבצק ניתן להרטיב את הידיים במים או לשמן אותם במעט שמן. שמים את כל הכדורים במגש.
בסיר עמוק וגדול שמים:
גזר חתוך, 2 קישואים חתוכים, 1 סלק מבושל חתוך לחתיכות, במיה (נקיה מהראשים), 4-5 ענפים של כרפס (חמותי שמה ראשים של סלרי), על זה לשים קופסא של עגבניות מרוסקות (800 גרם), מים (אני אוהבת לשים מיץ עגבניות), 4 כפות של שמן זית, קופסא קטנה של רסק עגבניות ומרתיחים את המרק. לאחר הרתיחה להוסיף אבקת מרק, מלח ו-2 כפות סוכר. לבשל עד שהירקות אל דנטה. לזרוק את הכדורים בצורה מפוזרת בסיר ולבשל עוד כ- 40 דקות.