פריקי היא חיטה מעושנת, פופולרית מאוד במטבח הערבי. אני מאוד אוהבת את טעמה המיוחד והמעושן ואת התוצרת שמתקבלת ממנה. במיוחד אני אוהבת להכין ממנה מרק. יש משהו מנחם בגרגרים המתפצחים. פריקי, היא חומר גלם מצויין ומגיעים איתה לתוצאות נהדרות.
כלל אחד ברור בעבודה עם פריקי – חייבים להקפיד על צורת שטיפה נכונה. יש לכסות את הגרגירים במים ולהשרות כחצי שעה. על פני המים יצופו קליפות ולכלוכים, שאותם צריך להסיר בעדינות. לאחר מכן מעבירים את הפריקי למסננת, וממשיכים לשטוף היטב. זו פעולה בסיסית, המקדימה כל בישול של פריקי.
את הפריקי אני קונה בכפרים ערביים או בחנויות של ערבים
למצרכים:
חתיכה של בשר עם עצם (מעדיפה אוסובוקו)
2 ספלים של פריקי שטופים (לפי ההסבר מהחלק הקודם)
בצל קצוץ דק
2 גזרים מגורדים
1 תפוח אדמה מגורד
שמן זית
ציר בשר
מלח
מים לפי הצורך
להכנה:
לטגן בצל עם שמן שזית עד שקיפות. להוסיף את הבשר ולטגן אותו מכל הצדדים עד שמשנה את צבעו. להוסיף את הגזר ותפוח האדמה ולערבב הכל. להוסיף את הפריקי שוב לערבב. להוסיף את המים מעורבבים בציר הבשר (אני משתמשת בציר בשר של קנור-מצויין), להוסיף מלח ולבשל עד הרתחה. לאחר מכן להנמיך את האש ולבשל שעה על אש נמוכה. במהלך הבישול הפריקי “שותה” את המים וצריך להוסיף מים לפי הצורך על מנת שנקבל מרק ולא דייסה. המרק כל כך טעים ומנחם ומהווה ארוחה מזינה, בריאה ומשביעה.