למצרכים:
3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום פרוסות
3 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים לפרוסות דקות
2 כוסות עדשים חומים שטופים ומסוננים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1 כפית כמון
ציר עוף (3 ליטר)
שמן זית
להכנה:
לטגן את הבצל עם 4 כפות שמן זית עד שיהיה שקוף. להוסיף את פרוסות השום ולערבב. להוסיף את קוביות הגזר ואת הסלרי לערבב ולטגן יחד עוד 2-3 דקות.
להוסיף את הפפריקה, המלח הכמון ואת העדשים ולערבב. להוסיף את הציר עוף (אני משתמשת בקנור למי שאין אבקת מרק תחליף את הציר עוף) מעורבב ב-3 ליטר מים.
לבשל כשעה על אש קטנה לאחר הרתיחה.