אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
מרק אריסה – מרק חורף של סבתא אסתר

מרק אריסה – מרק חורף של סבתא אסתר

19 בנובמבר 2013 13:28

1.5 כוסות חיטה שטופה (שהושרתה במים שעתיים-שלוש)

5-6 כנפיים של עוף או חתיכות בשר בקר (בדר"כ עם עוף)

ציר עוף (של קנור) – סבתא אסתר עושה עם אבקת מרק

1/3 כוס שמן

מלח

להכנה:

להרתיח את החיטה שעה בערך, לבדוק כל הזמן שיש מים בסיר (אסתר אומרת שהחיטה "שותה" את כל המים). להוסיף את חתיכות העוף/בשר ו1/3 כוס שמן. לבשל אחרי רתיחה שעה וחצי. להוסיף ציר עוף או אבקת מרק, מלח ואם אין מספיק מים להוסיף. לבשל עוד חצי שעה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות ללילה (או 5 שעות בבוקר-כמוני).

חשוב מאוד להשגיח שיש מים אחרת נקבל מרקם דייסה ולא מרק..

פורסם ב: מרקים תגיות: אריסה, חיטה, חמין, מרק, מתכון, נוסטלגיה, סבתא אסתר, שבת, שישי
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס