כשהיינו בארצות הברית הילדים שלי אכלו ערב ערב מק אנד צי’ז. בכל מקום טעמו מעט שונה אבל העיקרון אותו עיקרון והבסיס תמיד זהה.
לרוטב בשמל:
100 גרם חמאה מלוחה
4 כפות קמח
4 שיני שום קצוצות דק דק דק
1 ליטר חלב
2 כפיות מלח
גרידת אגוז מוסקט
לפיזור מעל:
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
חצי חבילת פטה מפוררת בידיים (אני שמתי חצי חבילה של גד)
פירורי לחם
להכנה:
1. לבשל פסטה (המקור עשוי מצינורות קצרים מעוגלים, אני הכנתי עם מקרוני) לפי הוראות היצרן. לשטוף אותה במקרה זה אני שוטפת, בדר”כ לא.
2. מכינים את הבשמל: בסיר ממיסים את החמאה (זהירות שלא תישרף), מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות כדי שלא יוצרו גושים (נראה כמו משחה). שופכים את החלב בקילוח דק תוך כדי ערבוב תמידי, רצוי עם מטרפה. מוסיפים את המוסקט המגורד והמלח. ממשיכים לערבב ובודקים שלא נותרו גושים. מבשלים על אש קטנה עוד 3 דקות בערך תוך כדי ערבוב עד שרואים שהרוטב הסמיך. מורידים מהאש.
3. שמים את המקרוני בפיירקס רחב ושטוח, עליו שופכים את הבשמל, 150 גרם קשקבל מגורד וחצי חבילה של גבינת פטה שמפוררים בידיים. מערבבים את הכל יחד.
4. מעל מפזרים פירורי לחם (לא מערבבים יותר!)
5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.