למתכון:
4 כוסות קמח
200 גרם חמאה
1 שמנת מתוקה (שמתי 10% לבישול)
100 גרם אבקת סוכר
1 אבקת אפיה
1 כפית תמצית ווניל
למלית:
ריבת משמישים (או תות, או ממרח שוקולד, או ממרח תמרים, או ממרח חלבה, או מה שתבחרו)
לפיזור מעל:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לשים את כל מצרכי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה. לעבד היטב עד שמתקבלת עיסה פירורית. להוסיף את השמנת עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח, לחלק אותו לארבע. לרדד כל חלק למלבן, למרוח את המלית ולגלגל. להניח בתבנית על נייר אפיה. לחתוך לפרוסות בעובי אצבע.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות. לצנן ולפזר אבקת סוכר. לשמור בקופסא אטומה ולהחביא