מג'דרה
למצרכים:
1 כוס עדשים חומות/שחורות שטופות
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
2 בצלים גדולים קצוצים
שמן זית
מלח
להכנה:
1. לבשל את העדשים בהרבה מים כחצי שעה – או עד שיתרככו. לסנן.
2. בסיר בינוני לטגן את הבצלים ב – 4 כפות שמן זית עד שישחים.
3. להוסיף את העדשים ואת האורז לערבב יחד עם הבצל. להוסיף 4 כוסות מים ומלח (כף שטוחה בערך או לפי הטעם) ולבשל על אש קטנה עם סיר מכוסה כ-20 דקות או עד שהמים יתאדו. להשאיר את הסיר מכוסה עוד חצי שעה לפני שאוכלים.
נפלא עם יוגורט קר או כתוספת למנת בשר.