למצרכים:
1 חב’ בצק עלים עם חמאה
1 ביצה טרופה
פלפלים קטנטנים מסוג טינקרבל ציבעוניים
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת – משק יעקבס מומלץ
לפסטו:
חבילת בזיליקום גדולה (כמו זו שקונים בשוק. אם קונים בסופר באריזת פלסטיק אז 3 חבילות) שטופה. קוטפים את העלים מהגבעולים. את הפסטו מכינים רק מהעלים.
10 שיני שום
1 ספל גדול של גבינת פרמזן מגורדת (לא לדחוס את הגבינה בכוס)
5 כפות צנוברים
1/2 ספל (כמו של הפרמזן) שמן זית
כ- 2/3 כפית מלח (לפי הטעם תלוי במליחות הגבינה)
1 כפית פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
לגבינות:
150 גר’ גבינת פיקורינו מגורדת
קוביית גבינה בולגרית
להכנה:
1. לפתוח על משטח ישר את הבצק עלים.
2. לחתוך 4 רצועות ברוחב של 3 ס”מ. עם שאר הבצק מכינים את המאפה.
3. למרוח את קצוות הבצק בביצה טרופה ולהדביק את הרצועות מסביב לבצק. תקבלו אמבטיה ריקה. (לפי הדוגמא בתמונה)
4. להכנת הפסטו:
לשים את כל הצרכים במג’ימיקס ולהפעיל עד שמרקמו נהיה כמשחה. אם הפסטו סמיך מידי וגרגירי להוסיף עוד שמן זית ולהפעיל שוב את המג’ימיקס.
למרוח את פנים האמבטיה בנדיבות בפסטו. את השארית לשים בקופסא ולכסות בשמן זית.
5. לפזר מעל הפסטו גבינה בולגרית וגבינת פיקורינו מגורדת.
6. לשים מעל פלפלים צבעוניים קטנטנים.
7. למרוח את שולי הבצק בביצה טרופה ולפזר עליהם גבינת פרמזן מגורדת.
8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב.
זה פשוט מושלםםםםם!!!!