למצרכים:
לבצק:
1/2 ק”ג קמח שמרים
3 כפות סוכר
1 כפית גדושה (בהריון) מלח
1/3 כוס שמן זית
1 כוס מים (בערך. להוסיף בהדרגה)
100 גרם מוצרלה
למלית:
1 קופסא של גבינת שמנת עם פלפל חלפינו
150 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם בולגרית
פלפלים בשלל צבעים
מעל:
ספריי שמן
אחרי האפיה:
שמן זית
להכנה:
1. לעבד את כל החומרי הבצק במיקסר עם וו לישה. חשוב לשים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה שנפרד מדפנות קערת המיקסר. להניח להתפחה של כשעה.
2. להניח את הבצק על משטח מקומח ולרדד אותו בעזרת מערוך לבצק בעובי 4 ס”מ.
3. למרוח על הבצק את גבינת השמנת, מעליה לפזר עיגולי פלפל צבעוניים, לפזר בין לבין גבינה בולגרית ומוצרלה.
5. להניח נייר אפייה על תבנית עגולה מתאימה. לחתוך פרוסות בעובי של 8-10 ס”מ ולהניח כל פרוסה על התבנית . לפזר מעל פלפלים ולרסס בספריי שמן את הכל.
6. לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
7. לאפות את המאפה במשך 35-40 דקות. או עד שיזהיב.
8. לאחר שהמאפה יצא מהתנור, למרוח בעזרת מברשת שמן זית על מנת שיבריק.