המצרכים לבצק: (מתאים ל-2 מאפים)
1 ק”ג קמח עם שמרים (או 1 ק”ג קמח + 2 כפות שמרים יבשים)
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כף מלח
4 כפות שמן זית
2 כפות רוטב פסטו
כ- 700 סמ”ק מים
למילוי:
6 יח’ עגבניות מיובשות לחות
כ- 3/4 כוס פסטו (למריחה על הבצק)
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
לזרייה מעל:
שמן זית
גרעיני חמניה/דלעת או שניהם
להכנה:
בקערת המיקסר, להניח את כל חומרי הבצק וללוש בעזרת וו לישה למשך 5 דקות. להניח את הבצק במקום חמים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה)
בעזרת מערוך, על משטח מקומח, לפתוח את הבצק לצורה מלבנית כשהבצק יהיה בעובי של 1 ס”מ.
למרוח את הבצק ברוטב פסטו, עליו לפזר בנדיבות גבינת פרמזן ועליה לפזר עגבניות מיובשות. לשים לב להשאיר שוליים נקיים של 1-2 ס”מ בכל הקצוות (ללא מילוי)
להתחיל לגלגל את הבצק מהצד הקרוב אלינו כלפי מעלה עד שנקבל רולדה ארוכה
בעזרת סכין חדה לחתוך את הרולדה באמצע כך שנקבל 2 חלקים עם מילוי חשוף (כמו קרנץ)
את שני החלקים לקלוע אחד שני (כמו צמה) ולהניח בתבנית אפיה משומנת עם חור באמצע
להתפיח את העוגה במקום חמים עד שתכפיל את נפחה (כשעה תלוי במזג האויר).
למרוח מעליה שמן זית בעדינות ולפזר גרעינים.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות – רצוי בחלק התחתון של התנור. לאפות כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב.