למצרכים:
500 גרם קמח לבן
300 גרם תפוח אדמה מבושלים בקליפתם ומרוסקים לפירה
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח
4 כפות שמן זית
100 סמ”ק מים (אם הבצק מעט יבש להוסיף עוד מעט – אבל ממש ממש מעט)
עלים מ-2 ענפים של אורגנו קצוצים דק דק
למילוי:
גוש של גבינת צאן – לפי בחירה (אני שמתי סנט מור)
חצי כוס רוטב פסטו
לציפוי:
גרעינים (לא קלויים) לפי בחירה – אני שמתי דלעת וחמנייה
6 כפות שמן זית מעורבב עם 1 כף גדושה רוטב פסטו
זרעי פשתן – לא חובה!!!
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
מעט קמח – רק ליופי
להכנה:
1. לשים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק וללוש 5 דקות.
2. לכסות ולשים במקום חמים להתפחה עד הכפלת נפח הבצק (כשעה – שעה וחצי).
3. ללוש את הבצק ולחלק אותו לחלקים של 100 גרם (בערך הגודל כדור טניס).
4. לשטח כל גוש הבצק ביד, למרוח באמצע פסטו (לשמור על שוליים נקיים) להניח במרכז גוש של גבינה.
5. לסגור את הבצק ולהניח בתבנית עם נייר אפיה במרווחים גדולים בין האחד לשני.
6. לערבב שמן זית עם פסטו ובעזרת מברשת למרוח כל לחמניה. לפזר מעל גרעינים, זרעי פשתן וגבינה. בצדדים לבזוק מעט קמח.
7. להניח לתפיחה עד שהלחמניות יכפילו את נפחן (כחצי שעה).
8. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 15 דקות. אחרי שהמאפה יצא מהתנור והבית מריח איטליה, תכינו לכם לימונדה קרה, תשבו מול החלון ותטעמו מהפלא הטעים הזה. מי יוכל להגיד שלא אהב ?