למצרכים:
כרוב לבן – רצוי פחוס
למלית:
2 כוסות אורז
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כורכום
מלח
1/3 כוס שמן זית
לרוטב:
1/2 ליטר מים
1/2 בקבוק מחית עגבניות קלה
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כף פפריקה
1/2 כף כורכום
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- לחתוך את הראש של הכרוב עם מהחלק הפנימי. להכניס לסיר עם מים רותחים ולהרתיח עד שעלי הכרוב נפרדים מהראש.
- להפריד את העלים, לסנן ולהניח לקירור. לחתוך לכל עלה את השדרה הלבנה הקשה.
- לרפד תחתית סיר עם עלי כרוב קרועים ושאריות החיתוכים שנשארו.
- לשים בקערה בשר טחון, אורז, פפריקה מתוקה, כורכום, מלח ושמן זית. לערבב הכל היטב.
- נניח כרוב על משטח עבודה, מהצד המחוספס כלפי מטה. לקחת כמות של בשר, להניח בתחתית הכרוב, לסגור מהצדדים ולסגור בגלגול. (לצורך המחשה ניתן להיעזר בסרטון ההמחשה). להמשיך כך עם כל הכמות ולהניח בצורה מסודרת בסיר.
- להכנת הרוטב: לשים את כל חומרי הרוטב בקערה או בכד מידה, לערבב היטב שלא יהיו גושים.
- לשפוך מעל הכרוב הממולא, הנוזל אמור לכסות את הכרוב.
- להביא את הכרוב לרתיחה ולבשל אותו עוד 40 דקות על אש קטנה,
- לשים בתנור לשעה על חום של 140 מעלות – לצורך השחמה וקבלת צבע יפה לתבשיל.
בואו איתי, למטבח שלי ונכין ביחד כרוב הממולא, ואל תשכחו להירשם כמנויים בערוץ היוטיוב שלי: