למצרכים:
2 כוסות תמרים קצוצים (280 גרם) יבשים מסוג דקל נור – חשוב שלא יהיו תמרים רכים מזן מג’הול למשל על מנת שישמרו על צורתם אחרי האפייה
250 גרם קמח
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 ביצה
60 גרם חמאה
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס אספרסו 1 כף נס קפה מעורבב ב3/4 כוס מים
שקדים פרוסים לעיטור.
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס ברנדי
להכנה
. לשים את התמרים בקערה, אליהם להוסיף את הברנדי ולהשרות לחצי שעה.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה והסוכר ולעבד עד קבלת קרם. לקשקש את הביצה ולהוסיף תוך כדי עיבוד הקרם מספר פעמים, בכל פעם להוסיף מעט ולהמתין וכן הלאה…. לא להתייאש. החומרים מעטים וזה יקרה
3. לערבב את הקמח עם האבקת אפייה בקערה
4. לסנן את התמרים ולערבב את האספרסו עם הברנדי בו הושרו התמרים והווניל.
5. להאט את פעולת המיקסר להוסיף את הקמח והאספרסו בכמה פעמים. פעם אספרסו ופעם קמח.
6. להוסיף את התמרים ולערבב.
7. לשמן תבנית אפייה ארוכה (כיכר) ולהעביר את הבלילה לתוכה.
8. לעטר בשקדים פרוסים.
9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 45 ד’ או עד שהעוגה מוכנה.
ניתן להגיש עם גבינת מסקרפונה מעורבבת בסוכר (לפי הטעם). נפלא!!!!