למצרכים:
6 ביצים
200 גרם שוקולד מריר
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן
1 שקית קמח תופח כשל”פ
5 כפות מים
לקרם שוקולד:
חצי שמנת מתוקה
1 חבילת שוקולד מריר
לציפוי אגסים:
10 אגסים בינוניים
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר
30 גרם חמאה
לקרם וניל:
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
להכנה:
1. לשים את השוקולד והמים בקערה ולהמיס במיקרו. לערבב. להוסיף את השמן ומיץ התפוזים ולערבב עד איחוד. להוסיף גם את החלמונים ולערבב היטב.
2. להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ותפוח.
3. להנמיך את פעולת המיקסר ולהוסיף את השוקולד. לאחר מכן להוסיף את הקמח ולערבב יחד עד איחוד. לשים לב שמערבבים את כל המצרכים עד החלק התחתון של קערת המיקסר.
4. לשים את התערובת בתבנית עגולה משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 40 דקות. לצנן היטב. רצוי לקרר את העוגה מספר שעות במקרר לפני המשך העבודה.
5. להכנת קרם השוקולד: להמיס את השמנת והשוקולד במיקרו ולערבב עד איחוד.
6. להכנת ציפוי האגסים: לקלף את האגסים ולחתוך אותם לקוביות. לשים בסיר קטן את האגסים, החמאה, הסוכר והלימון ולבשל יחד עד שהאגסים יתרככו. בעזרת מוט מעיכה חשמלי, למעוך אותם ולצנן אותם היטב לפני המשך העבודה.
8. להרכבת העוגה: לשים את העוגה על משטח עבודה ולחצות אותה לשתיים – שיתקבלו 2 בסיסים. למלא את העוגה באמצע בקרם שוקולד ולסגור אותה כמיקודם.
9. לשים את כל מצרכי הקרם וניל בקערת מיקסר ולהקציף עד לקבלת קרם יציב.
10. לצפות את העוגה בשכבת קרם דקה. בעזרת שק זילוף וצנתר חלק, לעשות מסביב לעוגה שוליים שיהיו בנויים מזילופים של עיגולים. באמצע (ממש כמו אמבטיה) למלא את מלית האגסים.
11. לעטר את העוגה מסביב עם שבבי שוקולד.