המצרכים (לחמישה סועדים רעבים):
1 כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה
1 כוס חומוס שהושרה לילה
בשר לחמין (לבקש מהקצב)
עצם עם מח (לא חובה)
2 חתיכות של גידים (חובה גם לטעם וגם למרקם של החמין)
קמח
סולת
מעט שומן (לקיגלים)
תבלינים (אפרט בהמשך)
תפוחי אדמה (לפי כמות שרוצים)
ביצים (לפי כמות שרוצים)
3 בצלים קצוצים
2 כוסות אורז שטוף
אבקת מרק עוף
סילאן
שקית קוקי
להכנה:
1. להרתיח את הבשר במים ולשטוף אותו.
2. לטגן 2 בצלים קצוצים בצל עד הזהבה, להוסיף את קוביות הבשר, הגידים, כף וחצי פפריקה מתוקה, 1/2 כף פלפל שחור, 1.5 ליטר מים ולבשל חצי שעה.
3. להוסיף לסיר שעועית, חומוס ו- 2 כפות אבקת מרק עוף ולבשל הכל יחד עוד חצי שעה.
4. בינתיים, לטגן בצל קצוץ עד הזהבה. לקחת 2-3 חתיכות שומן כבש ולטחון במג'ימיקס. לשים בקערה 1.5 כוס קמח + 1/2 כוס סולת + בצל מטוגן + פפריקה + מלח + פלפל שחור ללוש היטב. להוסיף מים עד שמקבלים בצק.
5. לשטוף 2 כוסות אורז ולסנן היטב. לשפוך אותו בתוך שקית קוקי, להוציא מהחמין 2 כוסות ציר ולשים בתוך שקית הקוקי להוסיף 1 כף שמן, 1 כף אבקת מרק עוף לסגור את השקית ולעשות חורים עם מזלג. להניח את שקית הקוקי בתוך הסיר כשחלקו העליון מחוץ לסיר (לנסות לקשור לידית הסיר).
6. לשים לב שהחמין רותח (לבשל על גז גבוה כל הזמן) ואז לזרוק פנימה את הקיגלים.
7. להוסיף מעל חתיכות גדולות של תפוחי אדמה. לטעום ולבדוק טעמים.
8. להוסיף 3 כפות של סילאן ולבשל עוד 10 דקות על מנת שתפוחי האדמה יספגו את הטעמים.
9. להניח מעל הכל ביצים (שבושלו לפני כן 7 דקות בסיר נפרד).
10. להכניס לתנור ולהניח על רשת התנור בקומה ראשונה בחום 100 מעלות ללילה. כשקמים בבוקר לא יכולים להמתין לצהריים ופותחים את הבוקר עם ביצה חומה טעימה!