על מנת להצליח בהכנת חומוס ועל מנת לקבל חומוס שלא יבייש אף חומוסיה – (חומוס מהסוג המושלם) להלן מספר הוראות מקדימות:
1. זן החומוס המומלץ להכנה חומוס: הדס.
2. להכנת החומוס תצטיידו בטחינה טובה – רצוי של אל ארז.
3. להכנת החומוס תכינו מבעוד מועד קוביות קרח.
4. לצורך הכנת החומוס יש להשרות חומוס למשך 8-10 שעות במי ברז
יש לשים לב לכמות המים בקערת ההשריה שהמים הם לפחות מכפול מכמות החומוס.
אחרי תהליך ההשריה מסננים את המים, שוטפים קלות את הגרגרים ומעלים על אש גבוהה לרתיחה טובה כאשר יש כמות מים מספיקה בסיר. אחרי שעה של רתיחה מוסיפים 1 כפית אבקת אפיה.
5. מחכים עד שהגרגירים יתבשלו היטב ויהיו רכים מאוד ומוכנים לטחינה.
6. מעבירים למסננת מבלי לזרוק את נוזלי הבישול ושוטפים קלות את הגרגירים.
7. החומוס הטוב ביותר נעשה רק יום לאחר בישול הגרגירים, הדבר הטוב ביותר הוא להעביר לקערה עם 10% מהנוזלים של הבישול ולשמור לילה אחד במקרר.
למצרכים:
1 כוס גדולה גרגירי חומוס מבושלים (לפי ההוראות מאתמול)
3/4 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
5-6 קוביות קרח
מלח גס (הכי טוב אטלנטי)
להכנה:
1. לשים את הגרגרי חומוס עם הקרח במעבד מזון ולעבד עד שאין גושי קרח והגרגרים כולם מעוכים.
2. להוסיף את הטחינה, הלימון והמלח ולעבד יחד 7-10 דקות.
3. מתקבל חומוס בהיר ונפלא. לבדוק טעמים.
**** מבחן התוצאה: תעשו שובל עם האצבע בתוך החומוס, אם נשאר שובל – החומוס מעולה. מי שלא יהיה לו שובל כבר יבין. להוסיף טחינה.
אפשר להוסיף לחומוס גם שום למי שאוהב