המצרכים לעוגה:
3 ביצים
100 גרם סוכר
150 גרם חמאה
200 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 ממרח גבינה שוקולד ואגוזים (יש לטרה)
100 גרם שוקולד מריר
תמצית וניל
לציפוי:
80 מ”ל שמנת מתוקה 38%
100 גרם שוקולד חלב
לקרם:
1 שמנת מתוקה 38%
1 אריזה ממרח גבינה שוקולד ואגוזים (יש לטרה)
לקישוט:
דובדבנים
אגוזי לוז קלויים
ברס (אגוזי לוז מסוכרים קצוצים)
להכנה:
- להמיס את החמאה במיקרוגל
- לערבב את הביצים עם הסוכר בעזרת מטרפה (או מיקסר) כשתי דקות.
- להוסיף את החמאה לביצים והסוכר ולערבב היטב.
- להוסיף את הקמח ואבקת האפיה ושוב לערבב היטב.
- להוסיף לעיסה את השוקולד המריר ואת ממרח מוו. לערבב הכל יחד עד שהעיסה תהיה אחידה.
- לשמן תבנית עגולה עם חור בתרסיס שמן, להעביר פנימה את העיסה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) להפוך אותה על צלחת הגשה. לקרר אותה היטב.
- להכין את ציפוי השוקולד: להמיס במיקרו את השוקולד והשמנת עד שיימסו לערבב עד שיתאחדו.
- בעזרת כפית, לשים את הציפוי על העוגה. לקרר.
- להכנת הקרם: בקערת המיקסר לשים את השמנת והגבינה ולהקציף יחד עד שתהיה קצפת עמידה לזילוף. (כשלוש-ארבע דקות)
- בעזרת שק זילוף עם צנתר, לזלף עיגולים מסביב, עליהם לפזר אגוזי לוז ומסביב ברס. למלא את החור בדובדבנים ויש לכם עוגה חגיגית, טעימה ומרשימה