אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
המטבוחה של לינדה

המטבוחה של לינדה

7 ביולי 2019 16:04

"לינדה, לאן את ממהרת? בואי נשתה כוס קפה, יש עוגה טובה"…"לא יכולה אלונה רצה להכין מטבוחה". "איזו מטבוחה? ספרי לי… "אההה אני הולכת להכין את המטבוחה של סבתא רחמה".

את המתכונים של לינדה ככלל ושל סבתא רחמה בפרט, אני תמיד מכינה. מכינה כי יש להם טעם אחר. טעם של פעם. טעם של בית. טעם של אוכל עם הרבה אהבה ונוסטלגיה. כל מתכון תמיד מתובל גם בסיפור. אין פעם שלינדה מספרת לי על סבתא רחמה, לא עולות בעיניה דמעות. דמעות של געגוע….

המטבוחה של סבתא רחמה היא מטבוחה כמו ריבה. כמו ריבה מופלאה וטעימה ואין שני לה. 

למצרכים:

15 עגבניות אדומות בשלות

3 פלפלים אדומים גדולים

שיניים קצוצות  מ- 2 ראשי שום

1/4 כוס שמן קנולה

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפות תבלין צ'ילי יבש

1 כפית פלפל לבן

1 כפית כורכום

1 כף מלח

להכנה:

1. להרתיח סיר גדול עם מים. לעשות X בתחתית העגבניות בעזרת סכין ולשים אותן במים הרותחים ל-2 דקות. אחרי 2 דקות מסננים אותן ומקלפים אותן. הן מתקלפות בשניות.. לחתוך אותן לקוביות.

2. את הפלפלים לקלות על אש גלויה (על הגז). ניתן לגם למשוח בשמן ולקלות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי עשה. לקלוף, לנקות מגרעינים ולחתוך לפרוסות.

3. בסיר גדול ושטוח, להניח את קוביות העגבניות ורצועות הפלפל ולבשל שעה על אש בינונית-קטנה תוך כדי ערבוב. להוסיף את השום ולהמשיך לבשל.

4. לערבב בקערה את השמן עם התבלינים להוסיף לעגבניות ולערבב.

5. לבשל יחד על אש קטנה עוד כשעה, עד שמתקבלת מטבוחה שדומה לריבה, עם טעמים וניחוחות נפלאים. כל שנותר, לקחת פרוסת חלה טרייה, לטבול וליהנות…


DSC_0110

 

 

פורסם ב: בישולים, סלטים, צמחוני, תוספות תגיות: אוכל שבא מהלב, אלונה זוהר, אסלית, מטבוחה, מטבוחה מרוקאית, מתכון, סבתא רחמה, עגבניות, פלפלים אדומים, ריבה
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס