אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
דניש ריקוטה וחמוציות

דניש ריקוטה וחמוציות

17 בינואר 2015 16:03

בצק שמרים עלים או בשמו המקצועי בצק פולנדר (או בצק 20 אחוז) – בצק עשיר בשומן המקנה לו רכות, אריכות ימים (נשאר טרי לזמן ארוך יותר מבצק שמרים רגיל). הבצק מקופל בשלבי הכנתו כך שבסוף הכנתו מתקבל בצק שמרים עם עלים (ליתר דיוק 144 עלים). לדנישים יש סוגים רבים של מליות ויש להם בדר"כ צורות אחידות המוכרות לנו מהקונדיטוריות (וניל עם שוקולד צ'יפס מגיע בצורת שבלול, גבינה מגיע בריבוע סגור כמו מעטפה, פרג מגיע כמו עניבות ועוד).

למצרכים:

500 גרם קמח

100 גרם סוכר

2 ביצים

7 גרם מלח

100 גרם חמאה

10 גרם שמרים יבשים

כ- 100 סמ"ק מים

לקיפול:

250 חמאה רכה (לא במיקרו)

למילוי:

750 גרם גבינת ריקוטה

200 גרם סוכר

1 ביצה

1 חלמון

50 גרם חמאה רכה

2 כפות קורנפלור

גרידה מ- 1 לימון

תמצית וניל

200 גרם חמוציות מיובשות

למריחה מעל:

ביצה טרופה

לסירופ סוכר:

100 גרם סוכר

100 סמ"ק מים

להכנה:

1. במיקסר עם וו לישה ללוש את כל מצרכי הבצק. להניח במקום חמים להתפחה.

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20 על 25. למרוח את החמאה על הבצק בעדינות (לא לקרוע את הבצק) ולסגור אותו צד ימין לכיוון אמצע, צד שמאל לכיוון אמצע ולבסוף אחד על השני. להמתין רבע שעה ולרדד שוב את הבצק ולקפל אותו שוב לפי אותו הסבר. להניח מכוסה לילה במקרר.

DSC_0588

DSC_0589

3. לערבב היטב את חומרי המלית למעט החמוציות.

4. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולמרוח מלית בנדיבות.  לפזר מעל חמוציות. לסגור את הבצק לנקניק ארוך. לחתוך פרוסות בעובי 8-10 ס"מ ולהניח על תבנית עם נייר אפיה במרחקים אחד מהשני. להניח לתפיחה של שעה בערך.

DSC_0587

DSC_0590

5. למרוח בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות.

6. להרתיח את הסוכר והמים עד שהסירופ יסמיך והסוכר יימס.

7. כשהשבלולים יוצאים מהתנור למרוח עליהם בעזרת מברשת סירופ סוכר.

DSC_0597

 

פורסם ב: מאפים, מתוקים, מתוקים תגיות: דניש, חמוציות, כשאוכל ואהבה נפגשים, מאפים, פלונדר, ריקוטה, שמרים, שמרים עלים, שנקים
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס