כשהגעתי הביתה, ביום שישי היה חם לוהט בחוץ, הייתי עייפה וכל מה שרציתי זה פינוק קטן ומתוק לקפה של אחה”צ. לפעמים, גם הטובים ביותר חוטאים. זה היה חטא שווה, זה היה נסיון מוצלח מאוד.
השבוע, כשהייתי בסופר ועברתי ליד מקפיא הבצקים, העברתי מבט מרפרף על מגוון הבצקים שהיו שם. אני יודעת שתמיד לפני שבועות, יש הרבה חידושים והמצאות. הפעם…לא טעיתי. את עיני צדה אריזה של בצק שמרים עם חמאה. הבנתי שזה יהיה משהו אחר, יהיה לזה טעם אחר, הייתי חייבת לנסות. קניתי ושמתי במקפיא. יום שישי היה היום המושלם לנסות. ניסיתי ו….צדקתי.
למצרכים:
חבילת בצק שמרים על בסיס חמאה
למלית:
1 אריזה של גבינת שמנת (250 ג')
3 כפות סוכר
תוכן של מקל וניל (או כפית של תמצית איכותית)
2 כפות קמח תופח
פטל קפוא
להכנה:
1. לפתוח את הבצק, לחתוך לריבועים. לעשות חריצים שבני הכיוונים
2. לערבב את כל חומרי המלית ולשים כפית מהמלית באמצע. על זה לשים פטל ולהניח על נייר בתבנית אפייה.
3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שיזהיבו (כ- 20-25 דק)
4. לקרר ולפזר אבקת סוכר.
גם הטובים לפעמים חוטאים ומקצרים, הכי חשוב…. בלי נקיפות מצפון