למצרכים:
5 ליטר חלב 3% שומן
150 גרם יוגורט
85 גרם חומץ
85 גרם מלח (ניתן להוסיף יותר – לפי הטעם)
אופן ההכנה:
חשוב ורצוי להצטייד במד חום המיועד לבישול. לחמם את החלב בסיר גדול ל- 94 מעלות.
להוסיף לסיר תוך כדי בחישה מתמדת (בעזרת מטרפה) לפי הסדר הבא (חשוב!!!!) יוגורט ולאחר מכן את החומץ.
ברגע שהחלב מתחיל להתגבש להפסיק את הבחישה. להוסיף מלח (לפזר בעדינות ולהמתין שתי דקות).
לאסוף את החומר המגובש במסננת קטנה למסננת יותר גדולה שמונחת בקערה או בכיור כדי שהמים יגרו ממנה. בשלב הזה ניתן להוסיף תוספות לפי בחירה – שום כתוש+שמיר קצוץ, פלפל שחור גרוס, עירית קצוצה, זיתים, רצועות של פלפלים קלויים, קצח, סומק, שבבי בצל או לפי בחירה. לערבב היטב עם הגבינה.
הגבינה מקבלת את הצורה של המסננת. אחרי חצי שעה לשים צלחת על המסננת ולהפוך את הגבינה עליה,
לשים אותה הפוכה שוב בתוך המסננת. (ניתן לשים בתוך סלסלת רשת/מסננת לפי הדוגמה שרוצים לקבל בסופו של התהליך)
אחרי שהמים ניגרו מהגבינה, מתגבש גוש של גבינה .לסגור בקופסה ולשים במקרר.
אין לשים את הגבינה חמה במקרר .