כשקונים את הלוביה חשוב מאוד לדעת לבחור אותה. חשוב שתהיה דקה וכששוברים אותה לשתיים לשים לב שהיא נשברת בקלות, אז יודעים שהיא טרייה וטעימה. הכי טעימה היא הלוביה שיש לי נגיעות צבע סגלגל. כל עונה אני קונה כמות של לוביה ומקפיאה ממנה כדי שיהיה לנו לכל השנה.
למצרכים:
1 ק”ג קוביות בשר מספר 5 (אפשר לשלב גם נתחים של בשר כבש – להעשרת הטעמים)
1/2 ק”ג לוביה טריה (אפשר למצוא בשווקים) או שעועית ירוקה/צהובה
8 שיני שום שלמות
2 כפות פפריקה מתוקה (אני אוהבת פפריקה מרוקאית עם שמן)
1/2 כפית כורכום (לצבע יפה של התבשיל)
1 כף מלח
1 כף אבקת מרק
1 כפית פלפל שחור
מים – לפי הצורך
4 כפות שמן קנולה
להכנה:
בסיר שטוח ועמוק לטגן את השום מעט (זהירות לא לשרוף!!!) להוסיף את קוביות הבשר ולטגן עד שיזהיבו. לערבב כל הזמן על מנת שהשום לא ייחרך. להוסיף את התבלינים לערבב, ולהוסיף 2 כוסות מים רותחים לבשל עד רתיחה. לאחר הרתיחה להנמיך את הגז ולבשל עם סיר חצי מכוסה. לאחר רבע שעה להוסיף את הלוביה או השעועית ולבשל על אש קטנה עוד שעה-שעה וחצי (ללובייה לוקח יותר זמן להתבשל מהשעועית הירוקה כך שצריך לטעום ולבדוק אם הירק רך מספיק).
מנה טעימה מאוד, הולכת נפלא עם אורז לבן!