אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
בריוש זיתים וגבינת צאן

בריוש זיתים וגבינת צאן

27 במאי 2019 9:29

צרכים לבצק:

500 גרם קמח עם שמרים (או 500 גרם קמח + 1.5 כפות שמרים יבשים)

2 ביצים

180 סמ”ק חלב

80 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר

1 כפית מלח

למילוי:

1/2 גליל של גבינת צאן-פרומעז חתוכה לפרוסות

3 כפות טפנד זיתים

250 גרם גבינה צהובה מגורדת/קשקבל מגורד

מעל:

חלב

שומשום

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 5 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.

2. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק למלבן כשהצד הרחב לכיוון שלנו.

IMG_2958

3. לפזר על הבצק גבינה צהובה, למרוח בצורה חופשית טפנד זיתים ומעל עיגולים של גבינת צאן.

IMG_2963

4. לגלגל את הבצק מהכיוון שלנו כלפי מעלה.

IMG_2965

5. לסגור את הכיכר שקיבלנו לצורת עיגול.

6. בעזרת סכין חדה ליצור חתכים עמוקים אך לא עד התחתית. להניח בתבנית אפיה משומנת עם חור.

IMG_2968

7. להתפיח את הבריוש עד שיכפיל את נפחו.

8. בעזרת מברשת להבריש את חלקו העליון של הבריוש בחלב ולפזר מעל שומשום.

9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 35 דקות. ב- 10 דקות האחרונות של האפייה להוריד את התבנית לחלק התחתון של התנור (לא בתחתית).

IMG_2981

10. לחכות כ- 10 דקות ולהפוך על צלחת הגשה.

פורסם ב: אינדקס מתכונים, לחמים חלות ולחמניות, מאפים, צמחוני / טבעוני / בריא, שבועות, תוספות תגיות: אלונה זוהר, בריוש, גבינת צאן, זיתים, טעים, כשאוכל ואהבה נפגשים, מתכון, צאן, קל, שבועות
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס