למצרכים: (כ-20 עוגיות גדולות)
200 גרם קמח כוסמין (או קמח מלא)
200 גרם שיבולת שועל (קוואקר) אינסטנט – או שיבולת שועל טחונה במג’ימיקס לפירורים
1 כפית גדושה אבקת אפיה
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל איכותית
כ-4 כפות חלב
להכנה:
1. לשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפיה והסוכר החום ולהפעיל מספר סיבובים.
2. להוסיף את החמאה והחלב ולעבד עש שמקבלים גוש של בצק נעים ונוח לעבודה. אם הבצק עדיין יבש, להוסיף עוד מעט חלב. לכסות בניילון נצמד ולשים חצי שעה במקרר.
3. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק בעזרת מערוך. לקרוץ עיגולים גדולים (אני קרצתי עם חותכן משונן) ולחורר אותם בעזרת שיפוד עץ.
4. להניח על נייר אפייה בתבנית אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש – 20 דקות.