מצרכים:
6 פטריות שמפניון קצוצות
6 פטריות פורטבלה קצוצות
4 שיני שום כתושות
2 גזרים קטנים חתוכים לקוביות
בצל קטן חתוך לקוביות
6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
1 כפית עלי טימין טריים
1 כוס מיץ עגבניות או מחית עגבניות קלה (כדוגמת MOTI)
2 כפות סילאן
מלח
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
שמן זית
חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות יצרן (הכי טובה למנה – פטוצ’יני)
להכנה:
1. לחמם שמן זית במחבת גדולה. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את השום ולערבב.
2. להוסיף את קוביות הגזר ולטגן יחד עוד דקותיים. להוסיף את קוביות הפטריות ולטגן יחד.
3. להוסיף את קוביות העגבניות ולטגן עד שיתרככו והרוטב יסמיך. להוסיף את מיץ העגבניות ולערבב.
4. להוסיף את הסילאן, הטימין, כפית מלח, פפריקה ולבשל הכל יחד עוד רבע שעה עד 20 דקות.
5. להוסיף פנימה את הפסטה המוכנה ולערבב כך שהפסטה תהיה מכוסה כולה ברוטב.
לפזר מעל פרמזן