למצרכים:
לבצק
500 גרם קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
180 סמ”ק חלב
80 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
1 כפית מלח
מילוי:
300 גרם גבינה מגורדת (צהובות קשות, רצוי מעט פיקנטיות כמו קשקאבל, פרמזן, פיקורינו, ועוד- אני שמתי את כל השאריות שהיו לי מהכנות אחרות)
למריחה מעל:
1 ביצה טרופה
50 גרם גבינה צהובה קשה מגורדת (מכל סוג)
להכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 5 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.
2. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק למלבן. לחלק את המלבן לאורכו בעזרת סכין לשניים.
3. לפזר בחלק שקרוב אלינו תלולית ארוכה של גבינה מגורדת ולסגור את הבצק (כמו נקניק ארוך וצר)
4. לחתוך אל הנקניק לאצבעות באורך 15-20 ס”מ או לפי הגודל שרוצים…. לסגור כל אצבע בשני צדדיה היטב.
5. להניח את האצבעות בתבנית עם נייר אפייה, למרוח כל אצבע בביצה טרופה, לפזר גבינה מגורדת.
6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30 -35 דקות.